Wachten op Ultra Miami 2016 aftermovie wordt beloond

Rick Francissen | 4 oktober 2016
video

Ultra Miami 2016

Het heeft even geduurd, maar de organisatie van Ultra heeft eindelijk de aftermovie van het grootste Ultra Music Festival van het jaar weten af te ronden. Ultra Miami vond plaats van 18 tot en met 20 maart en trok in totaal 170000 bezoekers. Terwijl er inmiddels alweer wordt gepland en geadverteerd tot de volgende editie in maart 2017 kunnen we nu nog een keer terug naar de prachtige editie van 2016.

LEES OOK: Ultra breekt records in Azië 

Spaceman op Ultra Miami

De aftermovie van dit jaar heeft een leuk thema gekregen. Wanneer een spaceman op Miami Beach uit de lucht neerstort start de aftermovie met een heerlijke gitaarriff van Nile Rogers die hij voor de track ‘Future Funk’ samen met Nicky Romero heeft bedacht. Na de introductie waarin je de tropische omgeving van Miami te zien krijgt start de echte aftermovie dat zich afspeelt in het Bayfront Park in Miami waar Ultra zich drie dagen lang afspeelt.

Zoals je gewend bent van de Ultra aftermovies komen er weer mooie mensen, mooie beelden en spectaculaire shows voorbij vanuit alle hoeken die je maar kunt bedenken. Zo worden er traditionele shots vanuit de crowd genomen, worden er beelden met drones vanuit de lucht geschoten én is er beeld opgenomen vanuit het zicht van de spaceman die over het terrein loopt. Dit geeft een cool effect waardoor je je kunt voorstellen hoe het is om daadwerkelijk op het festival rond te lopen.

Chronologisch opgebouwd

Leuk aan de aftermovie is dat je het idee hebt dat je een hele dag voorbij ziet komen. Alles is namelijk chronologisch gemonteerd. Nadat alle mooie shots met zon voorbij zijn zie je deze ondergaan en start de nacht. Dit is het moment waarop ook de underground house en techno even in de spotlight worden gezet door artiesten als Carl Cox, Joseph Capriati en Hot Since 82 en Loco Dice in beeld komen. Ook voegt de track ‘Noir’ van Bataille veel toe aan de sfeer die wordt neergezet.

Ondanks dat je meer dan een half jaar op de aftermovie van Ultra Miami hebt moeten wachten wordt je beloond met een prachtige video. Er is naast het festival ook aandacht aan de omgeving, mensen en verscheidenheid aan muziek en artiesten besteed. Kortom klik snel op play op de aftermovie van Ultra Miami 2016!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws