Amazon AI-speaker zorgt voor nachtelijke politie-inval

Ivo Mollemans | 14 november 2017
Weird

Foto via Flickr.

De technologie wordt steeds beter en dat hebben de personen in een flat in Hamburg ook gemerkt. De buren van de heer Haberstroh werden midden in de nacht gewekt door een Amazon-speaker die van een afstand kan worden aangezet.

Nachtelijk feestje zonder feestgangers

De speaker begon met het spelen van muziek tussen half twee en drie ’s nachts op zo’n hard volume dat de buren er wakker van werden. Helaas was de eigenaar van de speaker zelf niet thuis en dus moest de politie gebeld worden om het huis binnen te geraken en de speaker uit te zetten. Aanvankelijk wist de politie echter niet dat het ging om een speaker die per ongeluk was aangezet.

LEES OOK: In de strijd tegen wraakporno gaat Facebook lekker door je naaktfoto’s browsen

Haberstroh ging die avond uit en was zich niet bewust van de speaker die aanging. Hij had zijn telefoon naar eigen zeggen namelijk gewoon in zijn zak zitten. Toen hij thuiskwam hing er een slot op zijn deur en hij moest naar het politiebureau om de sleutels te halen. Volgens Amazon is de speaker aangegaan doordat de heer Haberstroh een app van een derde partij op zijn telefoon heeft die via voice command de speaker heeft geactiveerd. Amazon heeft aangeboden om de boete voor hem te betalen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws