'Las Vegas vernietigt de edm'

Martijn Bastianen | 1 april 2016
algemeen

Steeds meer dj’s kiezen liever voor een avondje draaien in een club dan voor een festival, tot afschuw van velen. De clubs, hotels en casino's in Las Vegas bezitten zoveel geld, dat ze een dj makkelijk kunnen laten komen voor 400.000 dollar of meer. Daardoor is de keuze soms snel gemaakt voor een dj. Zo zie je bij bijvoorbeeld Hakkasan Las Vegas, Wet Republic of MGM Grand dat ze gigs hebben van onder anderen Calvin Harris, DJ Tiësto, Hardwell, Steve Aoki en nog veel meer.

Show

Behalve voor top-dj’s zorgen deze uitgaansgelegenheden voor vuurwerk, licht- en lasershows. De dj's die worden geboekt, komen vaak alleen voor de entertainment en voor het 'gezicht' achter de draaitafels. Handen omhoog, wijzen naar de lucht of armen uit elkaar, allemaal om te entertainen. Dit was ook een keer bij Steve Angello het geval. Hij is ooit door de mand gevallen tijdens zijn optreden. In het filmpje is te zien dat zijn draaitafels uitstaan. Hij had trouwens ook meer oog voor het uitgaand publiek dan voor het draaien. De dj staat er vaak bij als showman.

Het probleem van de hoge geldbedragen die gegeven worden aan de wereldberoemde dj’s, is dat festivalorganisaties hen nog maar moeilijk kunnen betalen. Voor een avondje in Las Vegas waar een dj een aantal uurtjes 'draait’, krijgt hij al gauw een half miljoen dollar op zijn bankrekening overgemaakt.

Ommekeer

Wynn Las Vegas opent haar nieuwe nachtclub waarin zij geen grote sterren laten komen. Sean Christie, COO van Wynn Las Vegas, zegt hierover: ‘We willen het tegenovergestelde zijn van de clubs en hotels in Las Vegas. De dj mag niet meer het belangrijkste element zijn van een avondje uit. De meeste mensen zijn klaar met de grote wereldsterren in Las Vegas. Het is van de gekke dat zes dj’s telkens weer terugkomen in Las Vegas, terwijl ze een fortuin kosten. Las Vegas zorgt ervoor dat dj’s niet meer nodig zijn.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws