Vijf manieren om tracks te vinden zonder Shazam te gebruiken

Mark Hofman | 24 november 2016
algemeen

Raad de Plaat Shazam

Shazam is erg handig om de titel van een track of artiest te vinden die je niet direct herkent. Toch komt het wel eens voor dat de app de muziek niet goed hoort of gewoon niet kent Hoe de f*ck krijg je dan toch de titel van dat ene nummer te weten? Nou, daar gaan wij je mee helpen! Hier zijn vijf manieren om tracks te vinden zonder Shazam te gebruiken. 

#5 DJ Bigos op SoundCloud

Wanneer je een mixtape aan het luisteren bent en je precies de naam van die ene track niet meer weet, dan is de comment sectie van de site geweldig. Daar zou je natuurlijk kunnen vragen naar de naam van de track, maar nog beter is DJ Bigos. Een gebruiker van het platform wat bijna onder elke mixtape een comment heeft staan met de volledige tracklist. DJ Bigos is oprecht een superheld in de wereld van SoundCloud. 

#4 Raad de Plaat

Was jij op een festival, maar kreeg jij de naam van die ene track niet te horen? Geen nood! Er is een Facebook community in Nederland genaamd Raad de plaat, die jou het reddende antwoord kan geven. Post een video van de track online in de groep en de fanatieke leden gaan aan de slag. Voor jij het weet heb je de naam van de artiest en de track in je playlist staan. Graag gedaan he! 

#3 Reddit 

Reddit is eigenlijk een zelfde soort platform als Raad de plaat, alleen dan een miljard keer groter. Het populaire social platform heeft misschien wat uitleg nodig, maar is wel ontzettend handig voor het vinden van je muziek. Zet je video of vraag gewoon in de /r/mixes, /r/tracklist of/r/edm en je hebt de track zo gevonden!

#2 MixesDB.com 

Mixes DB is een social platform welke volledig gericht is op het posten van Tracklists. Gebruikers kiezen zelf een dj set uit en zetten een tracklist bij de track. Niet alleen zie je de titel van het nummer staan, maar ook de grote van het bestand, de artiest en de duur van het nummer. We zijn bijna zeker dat jij je track gaat vinden! 

#1 1001tracklists.com 

De absolute topper in dit rijtje is wel 1001tracklists.com. Niet alleen vind jij de tracks van bijna elke dj set, ook wordt er doorgelinkt naar het nummer op andere media. Zo kun je elke track individueel bewonderen. Ook kun je de mix in kwestie aanzetten en loopt er gewoon een balk mee, wat aantoont naar welke track je op dat moment aan het luisteren bent! 

Dus jij hoeft nooit meer door het leven te gaan met een missende track! Of hebben wij een medium gemist? Laat het ons weten in de reacties! 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws