Google lijkt Soundcloud over te willen nemen 

Mark Hofman | 4 januari 2017
algemeen

SoundCloud

Een aantal maanden geleden leek Spotify zichzelf nog groter te maken door SoundCloud over te nemen. Vorige maand werd echter besloten dat dit feestje niet doorgaat en dat werft nieuwe geïnteresseerden. Waar Spotify het uiteindelijk niet meer zag zitten, ziet Google kans om het platform over te gaan nemen. Het zou wat zijn! 

Google de nieuwe eigenaar van Soundcloud? 

Afgelopen december bracht Spotify het nieuws naar buiten dat het SoundCloud niet overneemt. In de maanden daarvoor hadden beide partijen veel gesprekken met elkaar, maar tot een overeenkomst kwam het niet. Destijds werd bekendgemaakt dat SoundCloud te koop zou zijn voor 1 miljard dollar, hetzelfde bedrag waardoor Twitter in 2014 afzag van de aankoop. 

Nu Twitter en Spotify de kans niet grijpen om het platform over te nemen, lijkt er volgens Music Business Worldwide een nieuwe partij geïnteresseerd te zijn: Google. MBW zegt dat de potentiele verkoop zou kunnen ontstaan door Soundcloud CFO Holly Lim, die persoonlijk zorgt voor de financiële gezondheid van het platform. Lim was daarvoor een Business Operater voor Google en zou de connectie gemaakt hebben. Volgens het magazine wil Google het platform alleen overnemen voor een prijs van 500 miljoen dollar, de helft van wat SoundCloud eigenlijk wil hebben. 

Wat de ontwikkelingen gaan zijn weten we niet, maar zodra dat bekend is brengen we jullie op de hoogte. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws