Dillon Francis is zuur na censuur van Apple op zijn stickerpack

Ivo Mollemans | 13 februari 2017
algemeen

Emoticons zijn populairder dan ooit en dat is te merken. Iedereen gebruikt ze in hun berichten of statusupdates via Facebook en Instagram. Whatsapp heeft een geheel eigen collectie aan emoticons en Apple investeert veel tijd in het ontwikkelen van emoticons. Daarnaast beschikt het bedrijf ook over zogeheten stickers. Dit zijn in principe gewoon grote emoticons die je in services van Apple kan gebruiken.

Stickers

Naast de stickers die Apple zelf ontwikkeld laat het ook externe partijen toe om de collectie stickers te vergroten. Het is mogelijk om zelf ontwerpen beschikbaar te maken in de App Store zodat anderen ze kunnen downloaden en gebruiken. Veel dj’s maken gebruik van de producten van Apple en ook Dillon Francis beschikt over producten van het bedrijf. Dillon zou Dillon niet zijn als hij niet besloot dat hij best met een eigen stickerpack op de proppen zou kunnen komen.

LEES OOK: Alison Wonderland maakt videoclip met fans 

Dillon vs Apple

Dat resulteerde in een collectie stickers die gratis te downloaden zijn via de App Store, maar Apple heeft een aantal van de stickers uit de collectie gehaald omdat deze aanstootgevend zouden zijn. Het gaat daarbij om een middelvinger, een plaatje met ‘F**k’ en een afbeelding met de naam ‘melting your face off’. Kijk de snaps die Dillon op zijn verhaal zette hieronder. Daarnaast heeft hij ook maar meteen zijn advocaat op de zaak gezet.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws