Met deze uitvinding smaakt je drankje naar muziek

Ivo Mollemans | 11 juli 2017
algemeen

Een bijna onmogelijke taak in het leven is om een kleur te omschrijven, maar een andere onmogelijke taak is om muziek tastbaar te maken. Toch heeft een Japans bedrijf zich aan de uitdaging gewaagd om van muziek wel degelijk iets tastbaars te maken en het resultaat is drinken waarvan de smaak wordt gebaseerd op muziek.

Drankje geperst uit muziek

Het bedrijf achter deze uitvinding heet Nomura en zij hebben een machine ontwikkeld die de naam ‘Squeeze Music’ heeft gekregen. Door de geluidsgolven van muziek te analyseren combineert de machine vijf verschillende gevoelens zoals blij, opgewekt, droevig of sentimenteel. Bij elk gevoel hoort een bepaalde smaak en door die smaken met elkaar te mengen komt er een eindresultaat uit dat past bij het nummer wat is geanalyseerd.

LEES OOK: Nieuwe Spotify-functies in de auto worden getest

Een blij nummer zal bijvoorbeeld een stuk zoeter zijn dan een droevig nummer, wat op zijn beurt dan weer een bittere smaak zal krijgen. De fabrikant wil graag dat deze machine op festivals gebruikt gaat worden om een unieke smaaksensatie aan de bezoekers te geven. Het drinken hoeft overigens niet alcoholvrij te zijn, want er kan gewoon alcohol gemengd worden met de machine waardoor het ook unieke cocktails kan opleveren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws