Sterren doen auditie voor instructievideo British Airlines

Freek Minderman | 20 juli 2017
algemeen

Wanneer je vaker met een vliegtuig naar bestemmingen bent gevlogen, ken je het fenomeen wel. De veiligheidsinstructies. Deze worden vaak door het personeel uitgebeeld en daarna door de vrienden waarmee je reist nagedaan met nodig sarcasme. Nu is de trend ontstaan onder vliegtuigmaatschappijen om deze istructies steeds vrolijker over te brengen. Zo heb je de video met FC Barcelona van Qatar, de absurde musical van Virgin en de fantasierijke video van Air New Zealand met Hobbit thema. Nu heeft British Airlines een plek geclaimed in de lijst van noemenswaardige filmpjes voor vertrek. 

British Airlines x Comic Relief

In samenwerking met Comic Relief heeft British Airways het 'Flying Start' fonds opgericht. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat onder andere Gordon Ramsay, Gillian Anderson, Thandie Newton en Rowan Atkinson in deze video auditie wilden doen. Britse komiek Asim Chaudhry zorgt in de rol van casting director voor een hele hoop ongemakkelijke situaties, zodat de video je bijblijft en dus, zijn werk perfect doet.

Het goede doel

Het filmpje is al op 9gag.tv's voorpagina verschenen en zal hopelijk een goede ontvangst krijgen, wanneer het te zien is in vliegtuigen vanaf september. Daarnaast is er over de jaren dat de samenwerking bestaat van 'Flying Start' al meer dan 16 miljoen pond opgehaald voor kinderen die het wereldwijd moeilijk hebben. British Airways hoopt de 20 miljoen te halen rond het jaar 2020.

Bekijk de 'director's cut' van de instructies hier onder:

Bekijk ook de 'outtakes':

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws