Tomorrowland en Lost Frequencies openen muziekschool in Nepal

Willem Vermeltfoort | 19 april 2018
algemeen

Het zonnetje begint te schijnen en de zomer komt eraan. Met andere woorden: Tomorrowland komt steeds dichterbij. Het festival is echter niet alleen tijdens twee weekenden actief in de scene. De organisatie is ondertussen ook druk bezig om zich in te zetten voor het goede doel. 

Opening muziekschool

Tomorrowland heeft namelijk een eigen muziekschool geopend. Bij de opening van de Love Tomorrow Music & Arts School in het dorpje Sekha te Nepal was onder meer Lost Frequencies aanwezig. Felix de Laet, zoals de DJ daadwerkelijk heet, vertegenwoordigt 'The People of Tomorrow' en zet zich in voor goed onderwijs voor iedereen.

LEES OOK: Paul Kalkbrenner draait moederziel alleen op Tomorrowland. 

Nepalese kinderen

Het project is opgezet als samenwerking tussen Tomorrowland en Cunina. Tomorrowland is door de jaren bij bijna iedereen wel bekend geworden, maar de stichting Cunina verdient eigenlijk net zoveel aandacht. De stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Nepal. In Nepal gaat slechts de helft van de kinderen naar school en kan maar 30 procent van de jongeren schrijven. Cunina poogt een vuist te maken tegen het gebrekkige onderwijs en kinderen een eerlijke kans te geven. Deze muziekschool in Sekha, een klein dorpje in de bergen van de Himalaya, moet ongeveer 300 kinderen van toekomstperspectief voorzien. 

 

 

Lost Frequencies

Het feit dat Lost Frequencies bij de opening was, is niet geheel toevallig. “Tijdens Tomorrowland 2016 kwam ik voor het eerst in contact met de Love Tomorrow Foundation en hun plannen voor het bouwen van een muziekschool in Nepal,” aldus de Belgische DJ. “Mijn persoonlijk verhaal sluit dan ook perfect aan bij dat van dit project. Ikzelf heb thuis alle kansen gekregen en er was ook tijd en ruimte voor creativiteit." De Laet bedankt indirect zijn ouders voor zijn glansrijke carrière: "Dat heeft zich bij mij geuit in het maken van muziek en leren bespelen van instrumenten. Zonder die kansen was ik nooit muzikant geworden. Ik vind het fantastisch dat de kinderen hier in Sekha nu die kans ook krijgen!” 

LEES OOK: Zo produceert Lost Frequencies zijn hits

Muziek in Nepal 

Het project moet kinderen muzikaal onderleggen. Zo zijn er twee leraren aangenomen die de kinderen dienen te onderwijzen over alles dat met muziek te maken heeft. De Nepalese kinderen krijgen onder meer gitaarles. Niet alleen moderne instrumenten, maar ook de authentieke Nepalese materialen behoren tot het curriculum.

Actief blijven

Mocht je de afgelopen twee jaar een bezoekje hebben gebracht aan het wereldberoemde festival in Boom, dan bestaat de kans dat jij mee hebt betaald aan de school. Deze is namelijk volledig bekostigd door de festivalgangers. Zodoende komt jouw geld voor feesten uiterst nuttig besteed. Een nobel streven van 's wereld grootste dancefestival. Voor Tomorrowland is de opening van de school echter pas het begin. De komende jaren hoopt de organisatie nog enkele scholen op te bouwen in gebieden waar dit nodig is. Tomorrowland blijft zich zodoende actief inzetten voor het goede doel.

Bron: hln.be

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws