Seoul sluit clubs weer na nieuwe coronavirus uitbraak

Ivo Mollemans | 13 mei 2020
algemeen

Zuid-Korea heeft vanaf het begin strikte maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daardoor bleeft het aantal besmettingen in het land erg laag en er werden een aantal dagen achter elkaar zelfs geen nieuwe gevallen van het coronavirus geregistreerd.

Clubs in Seoul weer gesloten

Het uitgaansleven in de hoofdstad Seoul mocht weer open, maar dat zorgde voor een nieuw risico op verspreiding. Een man die positief getest was op het virus bezocht op een avond vijf clubs. Doordat iedereen bij de deur gecontroleerd wordt, kunnen alle bezoekers van die clubs opgespoord en getest worden. Er zijn inmiddels al meer dan honderd nieuwe gevallen op die manier gevonden, maar niet iedereen geeft gehoor aan de oproep om zich te laten testen.

LEES OOK: Amsterdamse clubs komen met oplossingen als alternatief voor 1,5-meterregel

De LHBT community in het land wordt wettelijk wel geaccepteerd, maar toch is er nog steeds een sociale druk op deze groep. Omdat veel personen in het geheim naar verschillende LHBT clubs gaan durven ze zich nu niet te laten testen en dus is het ook mogelijk om anoniem getest te worden. Hoeveel personen er dus precies met het coronavirus besmet zijn is nog niet bekend, maar door het snelle testen zijn er in enkele dagen tijd 101 nieuwe gevallen bijgekomen. Dat is voor een land met 50 miljoen inwoners nog steeds erg weinig en zeker in vergelijking met het aantal besmettingen dat per dag in verschillende Europese landen geregistreerd wordt. Om verdere verspreiding te voorkomen heeft de overheid besloten om de clubs weer te sluiten totdat het virus nog beter onder controle is en de verspreiding nog meer beperkt kan worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws