Lumia smartphone voor minder dan 80 euro

Jooshua Franssen | 14 januari 2015
gear


Microsoft heeft twee nieuwe Lumia smartphones geïntroduceerd, de Lumia 532 en Lumia 435. Beide moeten minder dan tachtig euro per stuk gaan kosten. Nee, het is geen typefout, je leest het goed, minder dan tachtig euro. Ben je opzoek naar een nieuwe smartphone en hoef je geen ultra-deluxe-hypermoderne zeshonderd euro kostende smartphone, dan is dat wat voor jou.  Maar je weet wat ze zeggen, goedkoop is duurkoop, dus hoe zit het met deze Lumia smartphones? Een ding is duidelijk, je krijgt wat je er voor betaalt, maar het is snel zat om te kunnen appen of facebooken.

Lumia 532

Beide toestellen zijn gericht op de budgetmarkt. Het zijn toestellen met een lage prijskaart en dat zie je ook terug in de specs. De Lumia 532 is een smartphone dat draait op Windows 8.1 (je moet er van houden, maar dat ter zijde), komt met een 1,2 GHz quad-core processor, 4 inch lcd-scherm met 800 x 480 resolutie, 1 GB geheugen, 8 GB ingebouwde opslag uitbreidbaar met een micro sd-kaart (maximaal 128 GB),  megapixel 'Lumia Camera' aan de achterkant en 0.3 megapixel 'selfie' camera aan de voorkant. Om te zorgen dat dit alles draaiende blijft zit er een 1560 mAh accu in de Lumia 532. Dit is niet de nieuwste technologische onthulling van het jaar, dat mag duidelijk zijn; een iPhone 6, Galaxy S5 of HTC M8 zal hier twintig rondjes omheen rennen met twee vingers in z'n neus, maar daar is de prijs dan ook niet naar. De Lumia 532 moet nog geen 79 euro gaan kosten.

Lumia 435

De Lumia 435 is de goedkopere variant van de twee en heeft daardoor ook iets minder aan boord gekregen. In plaats van een quad-core krijg je een 1,2 GHz dual-core processor en zit er geen vijf, maar twee megapixelcamera 'Lumia Camera' aan de achterkant. Voor de rest is de Lumia 435 gelijk aan de 532, maar is de adviesprijs lager: de Lumia 435 moet nog geen 69 euro kosten.

Vanaf februari moeten beiden toestellen beschikbaar zijn, met een adviesprijs van 79 euro en 69 euro, voor respectievelijk de Lumia 532 en Lumia 435.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws