Studio Amplify komt met nieuwe app om muziek te maken voor iOS

Ivo Mollemans | 17 februari 2017
gear

Het maken van muziek is met de introductie van Digital Audio Workstations, afgekort DAW, al een stuk makkelijker geworden. Het is een kwestie van installeren op je laptop en je kan waar dan ook muziek maken zonder dat je daar fysieke instrumenten bij nodig hebt. En de ontwikkelingen zijn nog lang niet klaar, want naast updates en andere software voor computers worden ook telefoons steeds meer betrokken bij het creatieve proces van muziek produceren.

Studio Amplify lanceert KRFT

Er zijn al een aantal behoorlijk goede apps gelanceerd die helpen bij het maken van muziek en daar kan nu weer een nieuwe bij worden opgeteld. Studio Amplify is het bedrijf achter ‘KRFT’ en deze app is speciaal ontwikkeld voor iOS. Volgens Studio Amplify is KRFT een nieuwe en inspirerende manier om muziek te kunnen maken. De app laat je in tegenstelling tot andere muziekprogramma’s niet aan je lot over door je met een leeg document te laten starten, maar het geeft je een uitgebreide toolkit waarmee je zowel een simpel opzetje als een compleet nummer kan maken.

LEES OOK: Nieuw samplepack van Soundision gaat technoproducers flink helpen

Workflow

De manier van werken met deze app is zo gemaakt dat je snel en makkelijk nieuwe ideeën kunt uitwerken, maar ook kunt opdoen. Door het combineren van effecten, loops, fills en andere fundamentele onderdelen van muziek kun je dingen creëren waar je later gebruik van kan maken.

‘We’re trying to blur the boundaries between composition, arrangement and play to offer new creative processes and workflows.’

Het geheel ziet er in elk geval goed uit en wie weet kan deze app jou als producer nog daadwerkelijk van pas komen ook.

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws