Numark lanceert de NTX1000 Direct-Drive turntable 

Mark Hofman | 18 maart 2017
gear

Numark is lekker bezig. Eerder kwam de producent al met de aankondiging van de NS6II en nu weten we ook dat de NTX 1000 onze kant op komt. Ondanks het feit dat beide gadgets van Numark zijn, hebben de twee niets met elkaar te maken. Want de NTX1000 is een keiharde Direct-Drive turntable voor een mooie prijs. 

NTX 1000 Direct-Drive Turntable 

Numark, dat samen met Akai en Denon onderdeel is van InMusic, heeft een nieuwe vinyldraaitrafel gelanceerd. Dit doet het bedrijf in de vorm van de NTX1000 en is vooral gericht op de dj-markt. De tafel heeft een direct-drive motor, heeft een s-vormige tonearm, cue's, drie pitch-ranges (8, 16 en 50 procent) en ziet er ook alles behalve verkeerd uit. De tafel is vooral op de dj-markt gericht vanwege de weerstand tegen trillingen. Hier kan het apparaat prima mee omgaan. 

Numark zelf laat het volgende weten op zijn website: 

'Numark recognizes your need for a professional turntable that capitalizes on the resurgent popularity of vinyl for DJ gigs. But we’re mindful that you need for both versatility and value. The NTX1000 gives you everything you’re looking for.'

Wat heeft de NTX1000 exact te bieden? 

Full-size platter with high-torque direct-drive motor
2-speed design: 33 1/3 and 45 RPM
S-shaped tonearm for accurate tracking
Tonearm with height adjustment, damped cueing and anti-skate control
Pitch range adjustable to ±8%, ±16%, and ±50%
Adjustable counterweight for perfect tonearm balance
Pitch fader with reset button
Start and stop time knobs for adjustable time ramping
45 RPM adapter included

Voor een prijs van ongeveer 400 euro is de tafel voor jou en zoals je hierboven ziet krijg je hiermee veel waar voor je geld. Lekker bezig Numark!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws