Eerste dance-film in augustus op het witte doek

Eveline Meijer | 29 juli 2015
headlines


Een film over de dance-scene, dat hebben we nog niet eerder gezien. We Are Your Friends is daarmee de eerste in zijn soort en de eerste trailers zien er veelbelovend uit!

Niet eerder werd er een film gemaakt over puur en alleen de dance-scene, maar in augustus moet er eindelijk een op het witte doek verschijnen. In We Are Your Friends speelt Zac Efron de jonge dj Cole Carter. Deze jongen woont in Los Angelos, vlakbij Hollywood. Cole's grote droom? DJ worden. De oudere dj James, gespeeld door Wes Bentley, wordt zijn mentor. Alles gaat echter fout als Cole een relatie krijgt met James' vriendin Sophie. Cole wordt hierdoor voor moeilijke keuzes over zijn toekomst gezet.

https://www.youtube.com/5n6mcSoRMak

Muziek

Bij een film over een dj en de dance-scene verwacht je natuurlijk ook keiharde platen. En we moeten zeggen: het zijn niet de minsten die eraan meewerken. Hoewel nog lang niet alles bekend is over de muziek die we gaan horen, zijn er al wel een paar namen bekend. Zo horen we in een van de trailers een nog niet gereleasde mix van Gryffin of Years, maar ook zijn hit 'Desire'. Daarnaast komt 'On the Regular' door Shamir langs. Robin Schultz' remix van 'Something New' van Axwell en Ingrosso is ook in de trailer verwerkt. Als we hier zo naar kijken, kunnen we rekenen op een keiharde dance-soundtrack en dat is waar we van houden!

Bovendien komen Efrons dj-skills ook niet uit het niets. Hij kreeg les van onder meer Alesso, Dillon Francis en Classixx tijdens het maken van de film. Deze skills zien we dan ook terug in de trailers en natuurlijk de film, wat hem des te geloofwaardiger maakt.

https://www.youtube.com/DosvIeNoVjQ

Liefde of muziek?

We moeten zeggen: het kan nog alle kanten op met deze film. Hoewel hij wordt aangekondigd als de eerste edm-film ooit, kan het zomaar een liefdesverhaal worden. Mocht dat laatste zo zijn, dan is dat een flinke afknapper voor de echte dance-liefhebbers. Je komt immers voor de shows en het verhaal van een dj in de maak, niet voor een zoetsappige romantische film. Maar tot nu toe zien we vooral Efron achter de decks staan en dat is veelbelovend. Een echte conclusie kunnen we helaas pas trekken als de film op het witte doek verschijnt, en dat is op 28 augustus dit jaar. Nog even geduld dus!

https://www.youtube.com/YftuXyParY8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws