Livestreamen via YouTube kan nu ook in 4k

Ivo Mollemans | 2 december 2016
lifestyle

Het idee van livestreamen wordt nu ook bij het grote publiek steeds populairder. Het wordt al langer gedaan door met name gamers, maar ook grote commerciële netwerken en tv zenders richten zich steeds meer naar het internet als medium om kijkers te vergaren. Met name door filmpjes op YouTube proberen ze een jonger publiek te bereiken en aan te trekken. Een succesvol voorbeeld hiervan is de serie ‘Boos’ van BNN waarin Tim Hofman in hun woorden ‘boze mensen probeert on-boos te maken’.

Livestreamen op YouTube

Niet alleen het uploaden van losse video’s schijnt dus in trek te zijn. Ook livestreams worden steeds vaker gebruikt. In het verleden waren er voornamelijk sites die hier speciaal voor bedoeld waren zoals Twitch.tv, maar ook YouTube heeft de functie inmiddels allang beschikbaar gemaakt voor gebruikers.

LEES OOK: Films en series kun je nu via Netflix downloaden

Toen de functie gelanceerd werd bracht het wat problemen met zich mee, maar inmiddels werkt het naar behoren. Het werkt zelfs zo goed dat YouTube de functie om in 4k-resolutie te streamen beschikbaar heeft gemaakt. Niet alleen normale streams, maar ook streams waarbij in 360 graden kan worden gekeken kunnen in deze resolutie worden bekeken.

4k

Zoals de meesten wel weten is 4k momenteel de beste resolutie die beschikbaar is voor gewone consumenten welke beeldschermen kunnen weergeven. Er worden in totaal 8 miljoen pixels getoond en er is minimaal een resolutie van 3840 bij 2160 pixels nodig om gebruik te maken van 4k. Ook al is 4k nog relatief nieuw, toch is men alweer bezig met een nog betere upgrade. Deze komt in de vorm van 8k, maar doordat vrijwel niemand een beeldscherm heeft waar dit op afgespeeld kan worden is die functie nog niet erg nuttig.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws