Snoop Dogg te horen op kopie ‘Cold Water’

Ivo Mollemans | 18 oktober 2016
music

De hit ‘Cold Water’ heeft inmiddels 3 verschillende video’s gekregen, tal van remixen en ook Diplo zelf heeft een aantal veranderingen aangebracht in het nummer voor het Festival Of Lights in India. Samen met Justin Bieber en MØ heeft het trio dat Major Lazer heet opnieuw gigantische successen geboekt met hun laatste single.

LEES OOK: Deadmau5 maakt anthem voor Toronto Maple Leafs

Kopie van Cold Water

Naast de officiële remixen en edits is er nu ook een bijna identieke track uitgekomen die wel verdacht veel lijkt op 'Cold Water'. Het desbetreffende nummer heet ‘Blow’ en is afkomstig van Jacky Greco. De kans is groot dat die naam je niks zegt, maar op de track is ook de stem van rapper Snoop Dogg te horen. Bij het horen van zo’n grote naam wordt het natuurlijk wel interessant om te kijken naar de kopie. 'Blow' maakt gebruik van een ritme dat vrijwel identiek is aan dat van 'Cold Water' en de structuur van het nummer heeft ook veel overeenkomsten met de hit. De drop die volgt wordt geleid door vocalen, maar daar doorheen is overduidelijk de melodie te horen die wederom lijkt op die van 'Cold Water'.

Rechtszaak?

Het nummer is geüpload door Kontor Records en is inmiddels al meer dan 200.000 keer bekeken. Dit is uiteraard niks bij de 379 miljoen views die de video’s van 'Cold Water' gecombineerd hebben weten te vergaren, maar dit zorgt er wel voor dat de track opgemerkt is. Het is nu een kwestie van afwachten totdat Major Lazer een rechtszaak start tegen het nummer. Hieronder zijn beide tracks te beluisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws