Bingo Players viert vijfde verjaardag van hun track ‘Mode’

Ivo Mollemans | 10 december 2016
music

Bingo Players

De bekende dj act ‘Bingo Players’ begon ooit als duo, maar sinds het overlijden van Paul Bäumer (rechts op de foto) doet Maarten Hoogstraten het alleen. Het verlies van Paul viel zwaar, niet alleen bij vrienden en familie, maar ook bij collega dj’s. Maarten en Paul hebben een hoop klassiekers gemaakt toen ze nog samenwerkten en de meeste daarvan zijn algemeen bekend.

Bingo Players door de jaren

Bekende voorbeelden hiervan zijn ‘Cry (Just A Little)’, ‘Get Up (Rattle)’, ‘Tom’s Diner’, maar ook ‘Mode’ wordt nog steeds wereldwijd beluisterd. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de track uitkwam. Naast de originele, instrumentale versie verscheen er ook eentje waarop vocalen van Heather Bright te horen waren. Deze versie kwam uit onder de naam ‘Don’t Blame The Party (Mode)’. Uiteraard werd de track de wereld in geslingerd via het label van Bingo Players zelf: Hysteria.

LEES OOK: Josh Butler dropt Heroes of House Vol. II

Mode

Er is nu ook een remix gemaakt door Jay Hardway van de track verschenen. Deze remix is uitgekomen als onderdeel van een aantal speciale remixen om het 10-jarig jubileum van Bingo Players te vieren. Toch is het nog steeds het origineel dat de harten van veel fans wist te veroveren. Dat het nummer uit 2012 komt is te zien en horen aan alle aspecten van de track: deze is 6 minuten lang, maakt gebruik van lange breaks, drops en build-ups, en de geluiden die gebruikt worden zijn steevast verbonden met het tijdperk vlak voor de grote doorbraak van electro house zoals we dat nu vooral kennen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws