DJ/producer MOTi produceert work out muziek onder naam BODYWORX

Partyscene Redactie | 25 maart 2021
music

Uit onderzoekt blijkt dat we steeds ongezonder worden, dit komt onder andere doordat mensen tijdens de lockdown minder sporten. Hier moet iets aan gebeuren als het aan DJ/producer MOTi ligt, sinds het begin van de lockdown zit ook hij net als zijn collega DJ’s thuis, maar niks doen is geen optie. Vanuit zijn studio is MOTi zich gaan richten op een nieuw project genaamd BODYWORX, waarmee hij work out muziek produceert.
 
In 2019 begon MOTi met BODYWORX, omdat hij muziek zocht die hem tijdens zijn work outs kon motiveren, maar dat nergens kon vinden. Hij begon zelf te experimenteren met dancemuziek en uplifting teksten en maakte nummers die goed onder een work out paste. Ondanks dat hij meteen veel positieve reacties op de muziek kreeg, nadat hij het online had gezet is BODYWORX pas een serieus project geworden tijdens de eerste lockdown begin 2020. Dit kwam mede doordat meer mensen thuis moesten sporten en de behoefte naar goede work out muziek explosief steeg. Binnen de kortste keren had hij met BODYWORX meer dan 1 miljoen maandelijkse luisteraars en vergaarde de muziek meer dan 45 miljoen streams. Al snel volgde samenwerkingen met onder andere Les Mills, FunXtion en meest recentelijk met Yolanthe Cabau voor haar CABAU lifestyle app.
 
MOTi: “Ik ben muziek onder de naam BODYWORX gaan maken om mijzelf te motiveren tijdens work outs. Na de eerste releases kwamen er veel positieve reacties binnen en merkte ik dat er veel behoefte was aan deze muziek dus toen ben ik er verder mee gegaan. Ondertussen is BODYWORX groter geworden dan ik in eerste instantie had kunnen bedenken.”
 
Luister BODYWORX via Spotify

CABAU LIFESTYLE

Op 24 maart lanceerde Yolanthe Cabau haar eigen lifestyle app gericht op women empowerment. Via de app kun je diverse work outs, classes en programma’s volgen, waarvoor BODYWORX de muziek heeft gemaakt. Je kan er video’s vinden van High Intensity Interval Training (HIIT), maar ook yoga en meditatie sessies volgen en daarnaast kan je er alles vinden over voeding en mental health. Elk kwartaal zullen er nieuwe trainingsvideo’s worden toegevoegd met muziek van BODYWORX.

https://cabaulifestyle.com/
 

MOTi

In 2008 katapulteerde de Nederlandse DJ/producer MOTi de housescene in. Mede door zijn diverse sound en enorme drive in de studio werd hij binnen mum van tijd een household name en is zijn muziek meer dan een miljard keer gestreamd. MOTi werkte onder andere samen met grote namen uit de scene zoals Tiesto, R3hab en Martin Garrix met wie hij een Beatport #1 hit scoorde met het nummer “Virus”, maar ook met wereldsterren zoals Major Lazor, Ty Dolla Sign en Wyclef Jean. Met zijn muziek sierde hij de stages van onder andere Ultra Music Festival, Tomorrowland, Electric Daisy Carnival en Electric Zoo en speelde hij in de grootste clubs ter wereld. In 2018 begon MOTi zijn eigen independent label ZERO COOL RECORDS, waarmee hij binnen een jaar al meer dan 100 miljoen streams behaalde. Zijn meest recente succes behaalde hij met BODYWORX, waarmee hij uptempo dance nummers maakt die perfect passen bij je work out.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws