Festivals treffen maatregelen wegens hitte

Fenna Kiebert | 26 juni 2019
nieuws

Verschillende festivals bereiden zich de komende dagen voor op de zomerse temperaturen. Er worden verschillende maatregelen getroffen om het, ondanks de hitte, voor bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken.

Extra gratis water

Awakenings is dit weekend, zaterdag en zondag, weer in Amsterdam te vinden. Daar hebben ze extra water ingeslagen voor hun bezoekers. Het water kan gratis gehaald worden bij verschillende punten en in de tenten zullen meer ventilatoren te vinden zijn. Ook op Parkpop in Den Haag zijn er zondag extra punten waar de bezoekers gratis water kunnen tappen. Er wordt voor extra schaduwplekken gezorgd en bij beide festivals mogen er waterflesjes zonder dop worden meegenomen en is zonnebrand toegestaan.

LEES OOK: Dance Valley festival viert 25e verjaardag met David Guetta

Concert at SEA treft geen extra maatregelen, omdat het daar normaal gesproken al goed te doen is, zegt een woordvoerder. Het Zeeuwse festival in Ouddorp is dichtbij de zee te vinden en hierdoor waait er meestal een frisse wind. Daarnaast kunnen de bezoekers pootje baden in de zee. Er mogen herbruikbare waterflessen en doppers meegenomen worden. Bij de toiletten is gratis water beschikbaar.

Ga jij dit weekend naar een festival? Smeer je dan goed in en drink voldoende water!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws