Party report: Dancetour Maastricht [25 mei 2014]

Nikki Veerbeek | 28 mei 2014
party reports


Wat: Dancetour
Waar: Markt, Maastricht
Wanneer: Zaterdag 24 mei
Line-up: La Fuente, 2Dirty, Vato Gonzalez ft. Mc Tjen, Partysquad, Marco V, Justin Prime, Dj AK en the Wallpackers
Reporter: Etienne Slijpen

Het zonnetje schijnt fel, de lucht is blauw het belooft een gezellig festival dagje te worden. Hoe anders was dit vorig jaar, toen het evenement moest wijken naar de evenementenhallen in Maastricht. Wanneer je over de Wyckerbrug in Maastricht loopt richting de Markt voel je de eerste zonnestralen al branden op je huid. Dit in combinatie met het mooie uitzicht over de stad en de eerste klanken van muziek zorgen voor de festivalkriebels.

Zomers genieten

We komen net binnen als the Wallpackers het overnemen van DJ AK die ons voorzag van zijn muzikaal genre op weg naar de Markt. The Wallpackers die een breed repertoire aan muziek aan ons laten toekomen genieten van hun halfuur op de grote stage.
Dan mag La Fuente aan de bak. Hij gaf al ooit eens aan dat wanneer het zonnetje schijnt zijn muziek, waar veel drums in zit, het best tot zijn recht komt. We genieten van de latin en deephouse die hij ons voorschotelt. Uiteraard komt zijn nieuwe plaat 'Outlaw' voorbij. Hij krijgt hierbij het over het algemeen jonge publiek los. Na zijn set maakt hij nog een van zijn fans blij met een plekje op het podium. Een onvergetelijke ervaring, krijgen wij erna van hem te horen.
2Dirty komt in actie, deze twee heren uit Maastricht mogen 'hun mestreechs' publiek laten genieten. Ze bouwen voort op de set van La Fuente en draaien zoals we van hun gewend zijn een lekkere zomers setje met wederom veel drums. Het publiek geniet ervan. Maar dan komt de Partysquad en die doen uiteraard waar ze goed in zijn: ze maken er een echte party van. Van r&b, house, dubstep tot zelfs hardstyle: alles komt voorbij. We krijgen zelfs even een sitdown waaraan de meeste mensen gehoor geven. Het enige dat nog ontbrak was de Wall of Death waarmee Yellow Claw de mensen normaal uit het dolle laat gaan.
Dan mag Justin Prime (een jonge Nederlandse dj) het publiek vermaken. Hij draaide een goede set met de nodige grote platen en natuurlijk zijn eigen hit met Sidney 'Thunderbolt'. Helaas straalde hij zelf niet genoeg enthousiasme uit op het publiek.
Als het zeven uur is en het zonnetje langzaam verandert in schaduw mag de dirty house Bastard mister Vato Gonzalez helemaal losgaan. In combinatie met zijn vaste Mc Tjen geeft hij het publiek wat ze willen. Vieze vunzige housemuziek die allemaal onder zijn eigen genre dirty house valt. Hoogtepunt van zijn set zijn toch de nieuwe Riddems die hij de afgelopen weken uitbracht. Zowel Monkey Riddem als B52 Riddem werden geweldig ontvangen door het publiek. Wanneer Vato het stokje overgeeft naar Marco V besluiten wij om huiswaarts te keren. Voldaan en lichtelijk verbrand door het zonnetje genieten we in de trein op weg naar huis na van dit topfeestje.

ps_dancetour

Jupiler Get On Stage

Het door Jupiler gesponsorde VIP-deck 'Get on Stage' kon gewonnen worden via een Facebook-app. Hierbij moesten er een aantal vragen worden beantwoord, de twintig snelste tijden wonnen allemaal de VIP-experience voor hunzelf en 3 vrienden. Vanaf drie uur konden de winnaars met hun vrienden zich melden voor een gratis biertje, zonnebril en VIP-bandje. Via GoPro camera’s konden op het VIP-deck en het podium een foto als herinnering worden vast gelegd met een van de promodames.Rond etenstijd stond er zelfs een heuse bbq ter beschikking allemaal op kosten van Dancetour en Jupiler. De bezoekers kwamen hier tevens nog enkele artiesten tegen die ook graag een hapje wilde eten.

Dancetour

Dancetour staat voor het samenbrengen van mensen zowel jong als oud. Een van de grootste dancefeesten in Nederland die meer dan 175.000 feestgangers verdeeld over 12 steden van een onvergetelijke ervaring voorziet. Maar hiermee is nog niet alles gezegd. Dancetour bestaat daarnaast uit de Pepsi Dj clash en Mixperience Dj workshop en het evenement wordt in cocreatie met mbo-scholen  georganiseerd.

Prijzen

Dancetour staat 'FEEL FREE AND GO WILD ', vandaar dat het festival voor alle bezoekers vrij toegankelijk is. Dit maakt het publiek zeer divers, van jong tot oud loopt allemaal door elkaar om er een gezellige feestje van te maken. Wanneer je binnen bent betaal je per consumptie munt 2,50 euro, de normale festivalprijzen dus.

Conclusie

De zon, verfrissende drankjes, ijsjes en zonnige beats zorgden voor een gezellige zomers festival in het pitoreske Maastricht. Het is knap hoe hoog de kwaliteit van Dancetour ligt, terwijl er door de bezoekers geen entree hoeft worden betaald. Zeker een aanrader om tussen alle dure festivals door een bezoekje te brengen aan een van de Dancetour-steden. Op naar de volgende editie, op 29 mei te Lelystad!

 

Plus

Geen entree
Zonnige beats

Min

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws