The Weeknd voert Starboy live uit

Ivo Mollemans | 4 oktober 2016
video

De naam Daft Punk is er een die al jarenlang herkend wordt door mensen. Ze hebben veel hits gescoord en hun shows zijn legendarisch geworden. Toch zijn de mannen zeer inactief op het gebied van muziek en het duurt meestal jaren voordat er officieel nieuws naar buiten komt over activiteiten van de artiesten.

Lange tijd

Hun meest recente track is een samenwerking met zanger The Weeknd. Het is meer dan 3 jaar geleden dat er nieuw materiaal uitkwam van Daft Punk en wie weet is dit dus wel een nieuw begin voor het duo. Er waren hier en daar al wat geruchten over een eventuele tour nadat Lollapalooza een pagina had op hun site met daarop de naam Daft Punk. Volgend jaar zou dan ook een logisch jaar zijn aangezien hun laatste show in 2007 was en dat is in 2017 dus precies 10 jaar geleden. Naderhand heeft een bron dichtbij Daft Punk echter helaas meegedeeld dat er geen plannen zijn voor een eventuele tour.

LEES OOK: Kijken: The Weeknd & Daft Punk ‘Starboy’

Live-uitvoering door The Weeknd

We zullen het voorlopig dus nog moeten doen met die ene track die pasgeleden uitkwam. De meningen zijn verdeeld over het nummer. Volgens sommige fans moet Daft Punk het gewoon houden bij de muziek die ze vroeger maakten en volgens anderen is dit nieuwere geluid in combinatie met hun signature sounds zoals de robotachtige  vocalen en beats juist wel een goede combinatie. De vocalen van het nummer worden verzorgd door zanger The Weeknd. Aangezien hij wel actief is met liveshows is het dan ook logisch dat hij het nummer uitvoert op een podium. Dat is dan ook precies wat hij deed en dit is gelukkig gefilmd. Hij deed dit bij SNL en die opnames staan nu ook op YouTube. Het nummer is onderdeel van zijn derde studioalbum wat op 25 november in de winkels moet liggen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws