Interview met Ramon Tapia: 'Ik ga touren in Australië en Nieuw-Zeeland'

Pieter Hiemstra | 4 mei 2017
interviewsRamon Tapia draait al flink wat jaren mee in de dancescene. Ramon is geboren en getogen in Zeeland en stond zijn hele tienerjaren al door de hele provincie in clubs te draaien. Door zijn bijbaan in een platenzaak wist Ramon dat hij verder wilde in de muziek. Eenmaal besmet met het technovirus verhuisde hij naar Antwerpen waar hij een studie voor juwelier ging volgen. Daarnaast begon hij platen te produceren waarin hij zijn weg uiteindelijk vond.


In 2010 zette Ramon zichzelf wereldwijd op de kaart door een compilatie te mixen voor het New Yorkse platenlabel Strictly Rhythm. Daarna klopten al snel zowel Nederlandse als buitenlandse dj´s bij hem aan voor een samenwerking. Het bleef niet alleen bij samenwerkingen want hij ging ook nog eens de hele wereld over om te draaien.

Op 29 maart spraken we hem in Amsterdam, waar hij onderdeel was van het voorprogramma van Eelke Kleijn bij Armada Invites. Voorafgaand van het interview genoten we van Ramon Tapia zijn set die de zaal opwarmde met diepere sounds.

Kunnen we deze sound verwachten voor je aankomende gigs?

Nee eigenlijk niet, mijn sound is eigenlijk iets meer tech house. Maar ik sta nu aan het begin van de avond in het voorprogramma van Eelke Kleijn. Dan draai je toch wat rustiger en moet je er rekening mee houden dat mensen net binnenkomen’, vertelt Ramon. Hij past zijn sound dan ook gemakkelijk aan. ‘In de afgelopen jaren is mijn sound veel veranderd. Stijlen en mijn smaak veranderen continue en als dj moet je daarin mee kunnen gaan.'

Het lijkt erop dat deephouse en techno het overneemt van EDM en flink mainstream aan het worden is. Denk je daar ook zo over?
‘Ik denk dat het vooral te maken heeft met leeftijd en je vrienden’, zegt Ramon. 'Natuurlijk speelt de populaire muziekstroming mee, maar hoe ouder je wordt hoe meer je ook andere sounds gaat waarderen. Dan hoef je niet meer per se continue op een feestje of festival te draaien. Daarbij maakt het zeker uit naar welke feestjes je vrienden gaan.'

De zomer is in zicht. Wat staat er voor jou op het programma?
‘Er komt een drukke periode voor mij aan’, zegt Ramon. ‘Ik ben druk bezig met aan aantal projecten voor mijn eigen platenlabel, ‘Say What Recordings’ en ik gaan touren in Australië en Nieuw-Zeeland’. Daarnaast ben ik ook geboekt voor een aantal festivals België en Nederland deze zomer, zegt Ramon.

Bezig zijn met muziek zonder onzin is wat Ramon het liefste doet. Zijn groovy, tech house sounds brengt hij graag ten gehore. Daarnaast ligt de focus ook bij zijn eigen platenlabel. ‘Ik hoef niet continue in de schijnwerpers te staan. Bij mij draait het om de muziek en die voor me laten spreken. Daar geniet ik het meest van!’.

Nieuwsgierig naar Ramon Tapia? Op zaterdag 19 augustus draait hij op Den Haag Outdoor.

Lees ook: Den Haag Outdoor maakt line-up bekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws