Videobellen via WhatsApp is vanaf nu mogelijk

Ivo Mollemans | 24 november 2016
lifestyle

Er lijkt geen eind te komen aan de nieuwe functies die de ontwikkelaars van sociale media platformen toevoegen. Met name Snapchat en Instagram waren de laatste tijd veel in het nieuws vanwege de nieuwe functies en nu is het de beurt aan WhatsApp om met een nieuwe, handige functie aan te komen.

WhatsApp

De app was origineel bedoeld om mensen gratis te laten sms’en indien de gebruiker beschikking heeft over wifi of mobiel internet. Inmiddels is het veel meer dan dat. Dagelijks worden miljoenen berichten verzonden in zowel privé gesprekken als in groeps-chats. Lange tijd geleden werd ook de functie om iemand te bellen via internet beschikbaar en sindsdien zijn de ontwikkelaars voornamelijk bezig geweest met het verbeteren van het gebruiksgemak. Zo nu en dan kwamen er kleine updates zoals het verzend van GIF’s, maar de nieuwste update brengt weer een hele nieuwe functie naar de app.

LEES OOK: Google houd je data bij om persoonlijke muziekvoorkeuren te vinden

Videobellen

Je kan nu namelijk ook videobellen met de app. WhatsApp is zeker niet de eerste die dit introduceert. Denk aan Skype, Facetime, Facebook Messenger of de nieuwe trend Houseparty. Allen maken het mogelijk om degene met wie je aan het praten bent ook daadwerkelijk te zien waardoor een extra dimensie wordt toegevoegd aan gesprekken. Ook WhatsApp vond dus dat het tijd was om deze functie toe te voegen aan de service. Doordat mensen al zoveel gebruik maken van de app is de kans groot dat men meer gebruik maakt van het videobellen via WhatsApp dan dat dat bij de andere services gebeurde.

De update zal gedurende deze week beschikbaar worden voor alle gebruikers van WhatsApp.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws