Don Diablo remixt Rihanna’s ‘Love On The Brain’

Ivo Mollemans | 19 oktober 2016
music

Zijn nieuwste single is nog maar net uit en Don Diablo laat alweer van zich horen in de vorm van een nieuw muzikaal project. Deze keer geen original, maar een remix. En niet zomaar eentje: hij maakt een officiële remix voor Rihanna. Het nummer wat Don Diablo heeft bewerkt is ‘Love On The Brain’ en stond origineel op het album ‘ANTI’ wat eerder dit jaar uitkwam.

Don doet mysterieus

De eerste keer dat Don Diablo liet merken dat hij zich met de remix bezighield was op Snapchat. Het is niet de eerste keer dat hij dit platform gebruikt om fans op de hoogte te brengen van zijn activiteiten. Regelmatig laat hij dingen uit zijn studio horen of nummers die binnenkort op zijn label Hexagon zullen verschijnen. Het was echter niet tot voor kort dat hij met zekerheid liet weten dat de remix echt uit gaat komen. Dit kwam deze week pas naar boven toen hij onderstaande tweet plaatste.

De tweet zorgde meteen voor een hoop enthousiasme bij zijn fans. In eerste instantie dachten de meeste mensen dat hij samen met Rihanna een nieuw nummer zou maken, maar het blijft bij een remix. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat Rihanna’s stem voorkomt op een dance track. Een bekend voorbeeld waar ze ook op te horen is, is de track ‘This Is What You Came For’ van Calvin Harris. Deze track is uitgegroeid tot een grote hit, dus wie weet wat Don Diablo zou kunnen bereiken als hij met Rihanna de studio induikt.

LEES OOK: Deadmau5 remixt Noisia’s ‘Collidor’

Future bass

De track staat online op Spotify en wijkt af van de reguliere future house stijl die bij Don Diablo hoort. Vanaf de eerste seconde is te horen dat het nummer richting een combinatie van trap en future bass gaat. Een goede zet, want dit maakt het nummer vele malen interessanter. Uiteraard verlaat Don niet volledig zijn iconische geluid. Tijdens de drop komen de akkoorden goed door wat zorgt voor een interessante combinatie. De remix is hieronder te beluisteren.

Eerdere remixen

Don Diablo is geen vreemde op het gebied van het maken van remixen voor artiesten die zich niet bezighouden met dance. Bekende voorbeelden van andere geremixte nummers zijn Ed Sheeran’s ‘Don’t’, Bastille’s ‘Good Grief’ en Madonna’s ‘Ghosttown’.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws