Zwevende draaitafel van MAG-LEV Audio wordt in productie genomen

Ivo Mollemans | 22 november 2016
gear

Een tijd geleden schreven we al over een project dat toen nog in de kinderschoenen stond. Het concept was een draaitafel waarbij de plaat in de lucht zweeft. In theorie zag het er erg veelbelovend uit en wij waren blijkbaar niet de enige die dat vonden. Door middel van een Kickstarter probeerde de ontwikkelaars geld op te halen om het product realiteit te laten worden en dat doel hebben ze ruim gehaald.

Het doel van MAG-LEV

Er moest 300 duizend dollar worden opgehaald en dat bedrag is inmiddels opgelopen tot 522 duizend dollar. Een behoorlijk verschil ten opzichte van het originele doel dus en hopelijk komt dit alleen maar ten goede van het eindproduct. Het project heeft 684 backers en het lijkt erop dat de productie dus van start kan gaan. De technieken die hierbij gebruikt worden zijn gepatenteerd door MAG-LEV Audio, de ontwikkelaar van het project. Door middel van magnetische levitatie zal de plaat in de lucht worden gehouden en door software die wordt aangestuurd door sensoren zal deze ronddraaien.

LEES OOK: Nieuwe manier van vinyl maken zorgt voor betere kwaliteit

Het concept

De ontwerpers hadden het idee om luisteraars een nieuwe ervaring te geven door het luisteren van vinyl. Dat ze hebben gekozen om de plaat te laten zweven komt doordat lucht de kleinste weerstand heeft en dit draagt bij aan de uiteindelijke audiokwaliteit van de muziek.

‘By pushing the frontier of audio technology, we were able to integrate the uplifting experience of music into the turntable design itself, bringing the feeling of zero gravity into your living room. By joining our love for music with careful integration of technology and high-range audio components, we’ve created a turntable of the future for the medium of the past.’

Naast het zweven kent de platenspeler ook functies die je op een platenspeler verwacht. Zo is er een cue-mechanisme, kent de platenspeler uiteraard diverse snelheden en gaat de naald automatisch in de neutrale stand wanneer de plaat is afgelopen. Om het helemaal af te maken kun je zelf instellen hoe hoog je de plaat kunt laten zweven.

Het product zou september volgend jaar beschikbaar moeten zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws